Як вибрати картриджі та чорнило для принтера?

Після покупки принтера не багато хто замислюється про розхідники для своїх пристроїв. Часто купуються несумісні картриджі або чорнило, яке доводиться повертати в магазин. У цьому матеріалі розповідаємо, які картриджі та чорнило підібрати, щоб вони підходили саме вашому девайсу.

Власники струменевих принтерів знають, що від якості витратних матеріалів залежить результат друку. За насиченість та яскравість роздрукованих матеріалів відповідають чорнила. Тому їх обирають виважено.

Які чорнила вибрати: сумісні або оригінальні?

  1. Оригінальні — це ті розхідники, які виготовлені компаніями-виробниками, такі як: чорнило для принтера Canon, Epson, Samsung, HP та ін.
  2. Сумісні – це розхідники, виготовлені сторонніми виробниками, також сумісні з поліграфічним обладнанням і дозволяють виконувати якісний друк. По суті це недорогий аналог оригінальним, за якістю не відрізняються зовсім або незначно.

Додатково вам потрібно буде докупити картриджі, що перезаправляються або СБПЧ (систему безперервної подачі чорнила), монтується біля БФП.

З досвіду, радимо купувати СБПЧ – максимальне використання чорнила, зручне заправлення. 

Як вигідно купити чорнило для принтерів?

Купуйте витратні матеріали для друку в інтернет-магазині Mak.trade, вибрати чорнило для струменевих принтерів можна за посиланням. Зручний сайт та вигідні ціни. Щоб купити чорнило потрібно скористатися фільтрами на сайті:

  • вибрати бренд (виробник) вашого принтера;
  • вибрати лінійку/серію принтерів
  • модель вашого БФП або принтера.

Відфільтрувавши, ви отримаєте вигідні пропозиції для вас. Найчастіше це комплекти чорнила або за одним кольором, на вибір.

Ще магазин проводить іноді вигідні акції, стежте за цінами.

Ще кілька порад щодо вибору

Перед покупкою чорнила, ознайомтеся з технічними характеристиками чорнила. Чому так, пояснимо на прикладі: пігментне чорнило підходить лише 4-колірним і 5-колірним принтерам Epson, у них розмір краплі більше 2 пл.

Сублімаційне чорнило взагалі може використовуватися для друку лише на кількох моделях Епсон.

І тільки водорозчинне чорнило підходить практично для всіх моделей принтерів Canon, HP, Epson та інші. Купуючи таке чорнило, ви можете бути впевненими у тому, що отримаєте якісний друк та високу якість, безпечну для ваших БФП.

Ознайомившись з основними характеристиками при виборі картриджів або чорнила для принтера, вам залишається подивитися модель принтера та підібрати відповідні розхідники.