Power Bank не заряджається? Прості рішення для відновлення роботи

Повербанки є неодмінним аксесуаром для тих, хто покладається на мобільні пристрої. Вони заряджають смартфон, планшет та інші гаджети, коли поруч немає розетки. Та, як і будь-який інший електронний пристрій, портативна зарядка може перестати працювати. Що робити в такій ситуації? Залежить від характеру несправності. Магазин AVIC визначили найпоширеніші причини, чому павербанки припиняють нормально працювати, та запропонували практичні їх рішення. 

Причини, чому пауербанки не заряджаються?

Низький рівень заряду батареї 

Одна з найпоширеніших причин, чому павербанк не заряджається. Коли рівень заряду батареї павербанка надто низький, він не може заряджати. Рішення напрошується само собою – підключити пристрій до джерела живлення та дати зарядитися. На це знадобиться кілька годин. Більшість Power Bank мають світлодіодні індикатори, які вказують, коли батарея повна. 

Несправний зарядний кабель 

Якщо зарядний дріт пошкоджено, він зламаний або зношений, пауербанк не зможе зарядити ваші пристрої.

Спершу перевірте кабель на наявність видимих ​​пошкоджень, наприклад заломів чи рваного обплетення. Якщо таке має місце, замініть кабель на новий. Працювати з пошкодженим не лише проблематично, а й небезпечно! 

Порт засмічений або окислився 

Бруд, сміття або корозія можуть з часом накопичуватися на стінках зарядного порту, що блокує з’єднання та, відповідно, заряджання. Щоб усунути це, протріть порт зарядного пристрою чистою сухою тканиною. Якщо окислення значні, спробуйте почистити самостійно або віднесіть пауербанк до фахівця для ремонту.

У разі засмічень, потрапляння в порт різноманітних ворсинок, бруду, для його видалення скористайтесь зубною щіткою. 

Сумісність пристрою 

Деякі банки живлення сумісні лише з певними пристроями, і якщо ви спробуєте зарядити несумісний пристрій, він не зарядиться.

Перевірте сумісність вашого пристрою з павербанком. Якщо портативна зарядка «не дружить» з вашим гаджетом, доведеться купити нову. Як варіант, зовнішній акумулятор із бездротовою зарядкою IRONN Magnetic Wireless 10000mAh. Модель заряджає через USB A, USB C, може працювати одночасно з 3 пристроями. Системи захисту попереджають перегрів та автоматично вимикають магнітну зарядку в разі появи в полі дії металевих предметів. Ціна Power Bank на сайті AVIC.UA всього 999 гривень! 

Перегрів пристрою

Перегрів може призвести до припинення зарядки акумулятора. Це трапляється, коли павербанк піддається впливу високих температур або коли він заряджає багато пристроїв одночасно. Дайте батареї охолонути кілька хвилин, перш ніж використовувати знову. В теплих умовах уникайте прямого контакту пристрою з сонячним промінням. 

Пошкоджена батарея 

Якщо ваш павербанк старий або багато використовувався, може бути пошкоджений акумулятор. Можливо, доведеться його замінити. Але спочатку спробуйте зарядити іншим зарядним кабелем чи джерелом живлення, щоб перевірити, чи це вирішить проблему. 

Внутрішні проблеми зі схемою 

Проблеми з внутрішньою схемою Power Bank трапляються рідко, проте мають місце. Може, наприклад, вийти з ладу схема заряджання чи компоненти самого акумулятора.

Якщо ви підозрюєте, що проблема саме в цьому, не зволікайте та віднесіть павербанк до сервісного центру. Спроба відремонтувати схему самостійно може бути небезпечною та спричинити подальше пошкодження портативної зарядки. 

Який термін служби павербанків? 

Акумуляторні батареї мають обмежений термін служби і зазвичай працюють від 1,5 до 3,5 років, що еквівалентно від 600 до 1000 циклів зарядки-розрядки. Однак робочий потенціал павербанка можна продовжити, якщо правильно ним користуватись. Як мінімум, варто уникати впливу високих температур і регулярно заряджати. 

Дотримуючись порад магазину AVIC, можна бути впевненими, що ваші гаджети завжди будуть заряджені та готові до роботи, незалежно від того, чи перебуваєте ви у відрядження, чи просто займаєтесь щоденними справами.

Якщо потрібен недорогий павербанк, універсальна мобільна батарея IRONN Magnetic Wireless 10000mAh стане хорошим варіантом. На https://avic.ua/universalnyie-mobilnyie-batarei ціна пристрою найменша по Україні – 999 грн, адже, магазин електроніки є власником бренду Айрон, і продає Power Bank без націнки.