Apple Watch 5 покоління: дисплей Always On, компас та датчик шуму

На останньому заході компанія Apple анонсувала вихід розумних годинників Apple Watch Series 5. Відмінностей від минулого покоління виявилося небагато, але всі вони цілком відповідають курсу виробника.

Що нового
У Apple Watch Series 5 у дисплея з’явилася довгоочікувана функція Always On. Насамперед, вона дозволяє користувачеві використовувати пристрій саме як годинник. Адже буде досить просто подивитися на екран, щоб дізнатися яку зараз годину. Включений екран ніяк не вплине на автономність, вона залишилася на колишньому рівні – 18 годин. Цього вдалося досягти завдяки використанню енергоефективнішого дисплея.

У плані функціональності Apple продовжує розвивати тему здоров’я – додали програму з календарем жіночих циклів, компас і датчик рівня шуму. Версія годинника Apple 5 серії з модемом навчилася здійснювати екстрені виклики в 150 країнах світу (навіть без айфону). На жаль, на цьому нововведення закінчуються, якщо не брати до уваги нові варіації корпусу (наприклад, з титану) та ремінців.

Apple Watch Series 5 з GPS обійдеться в 399 доларів, за модель з LTE доведеться віддати 499 доларів. Разом з релізом нового покоління годинника виробник знизив ціну на Series 3 до 199 доларів. Торішні Series 4 були прибрані з продажу, щоб не складати конкуренції.