Експерт: Apple переведе нові iPad Pro з Lightning на USB Type-C

Перед головною презентацією Apple відомий аналітик Мін-Чі Куо зробив кілька своїх прогнозів щодо новинок компанії.

iPad Pro без Lightning
Найбільшою несподіванкою стали чутки про відмову від фірмового роз’єму Lightning у планшетах iPad Pro – вперше для мобільних пристроїв Apple. За словами експерта, замість нього використовуватиметься універсальний USB Type-C. Можливо, таким чином компанія хоче показати, що iPad Pro став ще ближчим до повноцінного комп’ютера. MacBook перевели на USB-C ще кілька років тому.

Нові планшети також отримають 3D-сканер облич Face ID, а в коробку покладуть новий 18-ватний зарядний пристрій.

Apple Watch Series 4
Мін-Чі Куо також вважає, що нове покоління Apple Watch отримає більший екран зі збільшеною роздільною здатністю. У новій моделі ми також побачимо ЕКГ-сенсор для більш точного відстеження серцевого ритму, а задня панель корпусу у всіх версій буде зроблена з кераміки (у поточній лінійці тільки у моделі з LTE).

Затримка одного iPhone
Як очікується, флагманські iPhone Xs та iPhone Xs Max з OLED-екранами на 5.8 та 6.5 дюйми вийдуть незабаром після анонсу. А ось молодша модель iPhone Xr з 6.1-дюймовим LCD-дисплеєм стане доступною лише наприкінці вересня, а то й на початку жовтня. Причина – проблеми з дисплеєм та складання смартфона. Джерела Bloomberg раніше повідомляли про нестачу модулів підсвічування.

“Дешевий” MacBook з Touch ID
Згідно з прогнозом, довгоочікуваний наступник MacBook Air може замінити і поточну лінійку ультратонких 12-дюймових MacBook. З цікавих фішок у новій моделі буде лише сканер відбитків пальців Touch ID, а ось на Touch Bar можна навіть не сподіватися.