Lenovo Legion Y740

Зовнішній вигляд та комплектація
Ігровий ноутбук Lenovo Legion Y740 повністю підтверджує, що це ігровий комп’ютер. Про компактність та легкість доведеться забути. Масивний корпус із темно-сірого алюмінію та чорного пластику приховує за собою високопродуктивні компоненти. Екран кріпиться до бази масивними петлями, які навмисне відступають від межі бази на кілька сантиметрів. Це було зроблено для того, щоб на задній кромці розмістити всі порти, яких тут великий вибір. На місці відступу розташувалися індикатори портів.

Корпус має гострі кути, що характерно для фірмової стилістики логотипу Legion. З боків і ззаду є вентиляційні грати з RGB-підсвічуванням. Аналогічне підсвічування використовується й у логотипі серії ноутбуків на алюмінієвій кришці. Передача кольорів дуже приємна – в темному приміщенні це не сильно впадає в очі і не заважає грати.

Верхня кришка екрану відкривається на 180 °, що зустрічається вже у багатьох ноутбуках Lenovo. Це зручно – пристрій перетворюється на справжнього трансформера.

Приємно вразили рамки довкола дисплея. Зверху і з боків вони невеликі – лише по 6 мм або близько того. Тому веб-камеру виробнику довелося змістити на нижню рамку, яка трохи товща. Сам ноутбук при цьому видається масивним та великим. Тішить, що майже весь корисний простір верхньої кришки займає дисплей.

Що стосується габаритів ноутбука, то тут у кожного свої поняття компактності та масивності. Ця модель важить 2,2 кг, а товщина становить близько 2,5 см. Це характерно для будь-якого ігрового ноутбука, тому що в корпус було необхідно помістити активну систему охолодження, неінтегровану відеокарту, підсвічування та багато чого цікавого.

Роз’єми
Legion Y740 має всі необхідні роз’єми для повноцінного геймінгу і роботи. Не важко підключити одночасно комп’ютерну мишу, LAN-шнур, вивести зображення на телевізор або проектор і багато іншого. На задній панелі розташовані роз’єми HDMI 2.0 та Mini DisplayPort 1.4, порт Ethernet, а також ще два порти USB – 3.0 та 3.1 Gen 2.

На бічних панелях розміщені USB 3.0 та USB Type-C 3.1 Gen 2/Thunderbolt 3.

Технічні характеристики
У всій лінійці ноутбуків Lenovo Legion Y740 використовують процесори Intel Core i7-9750H. Це відносно нове покоління із сімейства CoffeeLake, яке було надано у 2019 році. Шестиядерний процесор має тактову частоту в діапазоні 26-45 ГГц. А ще ЦП підтримує HyperThreading.

Високу продуктивність підтримує оперативна пам’ять обсягом 32 ГБ, DDR4-2666 МГц. У лінійці Legion Y740 є і доступніші моделі з меншим об’ємом ОЗУ.

У Legion Y740 використовуються дві відеокарти. Одна з них – це nVidia GeForce RTX 2070, а друга – дискретна Intel UHD Graphics 630. У доступніших конфігураціях цієї лінійки ноутбуків встановлюється відеокарта GeForce GTX 1660 Ti. І першого, і другого варіанта достатньо для високої продуктивності навіть топових ігор.

На окрему увагу заслуговує встановлений SSD-диск на 1 ТБ. І операційна система і всі файли знаходяться на швидкісному диску SSD PCIe-NVMe M.2, за рахунок чого система працює дуже швидко. Ноутбук вмикається за кілька секунд. За такий самий короткий проміжок часу запускаються ігри. Ви не витратите жодної зайвої миті на очікування.

У лінійці Lenovo Legion Y740 є ноутбуки, які компонуються тандемом SSD+HDD.

Продуктивність у іграх
До ігрових ноутбуків завжди висуваються високі вимоги щодо продуктивності ігор. У моделі Lenovo Legion Y740 із цим немає жодних проблем. На даний момент конфігурація пристрою, що описується в огляді, “тягне” абсолютно будь-які ігри з частотою кадрів від 30 до 130.

Під час тесту вдалося пограти у кілька затребуваних ігор:

GTA 5 (рівень FPS тримався вище 40–50 к/с на ультранастройках);
Відьмак 3 (рівень FPS тримався на рівні 35-45 к/с на ультранастройках);
DOOM Ethernal (рівень FPS тримався вище 45 к/с на ультранастройках).
При виборі високих налаштувань графіки частота кадрів на секунду збільшувалася ще на 30–40%. Це є абсолютно комфортні показники. Тим більше, що запасу продуктивності буде достатньо ще не один рік топових новинок з дуже високими системними вимогами.

При максимальних параметрах графіки тротлінг не спостерігався. Варто лише відзначити невеликий нагрів у центральній частині клавіатури (там знаходиться ЦП). Але це не створює дискомфорту під час гри. Під час максимального навантаження чітко чути роботу системи охолодження. Але це актуально для будь-яких високопродуктивних ноутбуків. Вимірювання рівня шуму показують середнє значення на рівні 50 дБ за півметра від корпусу при максимальній продуктивності.

IPS-дисплей
До 15,6-дюймового дисплея Legion Y740 немає претензій. IPS-дисплей з роздільною здатністю 1920х1080 і частотою 144 Гц має високу контрастність і хорошу кольору. При цьому у звичайному режимі екран має стандартну яскравість, якої достатньо для функціональної роботи.