PlayStation 5: огляд та характеристики

У середині вересня відбулася остання презентація нової приставки PlayStation 5, яку вважають головною ігровою приставкою цього року. У кожного кола людей своя думка щодо такої важливої ​​події. Однак, щоб розуміти, чи варто купувати подібну іграшку, слід детальніше вивчити її можливості та характеристики. Тільки тоді можна робити раціональні та зважені висновки щодо цього.

Дата виходу та вартість
Після того, як відбулася остання презентація цієї іграшки, поступово PlayStation 5 роз’їжджається країнами та містами. І все це для того, щоб кожен бажаючий міг придбати її. Найпершими зможуть порадувати себе такою обновкою мешканці таких країн, як США, Канада, Мексика, Південна Корея, Японія та інші. І вже за тиждень новенький плейгейм буде доступний жителям решти країн світу.

Нове покоління буде представлене суспільству у двох варіаціях:

Базовий варіант без оптичного приводу — така модель коштує приблизно 400 американських доларів.
Старша консоль — коштуватиме вона дорожче приблизно на сто американських доларів.
Це ціни у США. Однак в інших країнах вони можуть бути дещо дорожчими.

Дизайн іграшки
Дуже довго суспільство обговорювало зовнішність нової ігрової станції, всім це було великою загадкою. І залишалося тільки припускати, що ж вигадають цього разу розробники разом із дизайнерами. Однак у першій половині червня перед шанувальниками відкрилася темна завіса, і було оголошено деякі нюанси та особливості.

На сьогоднішній день PlayStation 5 можна назвати однією з найбільших ігрових приставок у сучасному світі. І якщо хтось говорить про те, що вона не сильно відрізняється від можливостей, якими наділена версія PlayStation 4, це не зовсім правда. Нова версія відрізняється не лише технічними параметрами, а й зовнішніми показниками. Там можна сказати, що вона виросла, також трохи набрала у вазі. Вага сучасної моделі складає чотири з половиною та пошти чотири кілограми, залежно від типу. У той час, коли попередня версія важила трохи більше двох кілограмів.

Трохи про технічні характеристики
Працює приставка на 8-ядерному процесорі, тактова частота якого становить 3,5 ГГц.

Незважаючи на те, що нова модель представлена ​​у двох варіаціях, вони обидві мають однаковий накопичувач ССД, який становить 825 ГБ. Була застосована остання технологія швидкісного завантаження, що дозволяє максимально швидко здійснювати процес закачування ігор на приставку. Проте питання готельно охолодження, і те, як його було вирішено, поки що залишається загадкою.

У будь-якому випадку, хто-небудь не говорив, нова PlayStation 5 – це значний крок у світі ігрових технологій, і досвідчені геймери зможуть це оцінити на власному досвіді.